Doksycyklin (Doxylin)

Antibiotika Doksycyklin, også kalt Doxylin, behandler en rekke kjønnssykdommer, deriblant mycoplasma og ureaplasma urealyticum. Medisinen er dessuten den mest effektive behandlingen mot klamydia, og anbefales derfor av Norsk Folkehelseinstitutt som førstevalget mot slike infeksjoner.

I motsetning til andre behandlinger slik som Azithromycin, er det en langt lavere sjanse for bakterieresistens med Doxylin, noe som også gjør den til et tryggere alternativ, samtidig som den forårsaker mindre bivirkninger enn andre antibiotika behandlinger.

Kjøp Doksycyklin (Doxylin) 100mg mot klamydia

Doksycyklin er spesielt effektiv mot klamydia, og foretrekkes ofte av personer som ønsker en mer langvarig behandling mot infekjsonen. Medisinen kan også brukes av personer med epilepsi og psoriasis, uten at risikoen for bivirkninger økes.

Doksycyklin kjennetegn

Dosering 100mg
Aktivt stoff Doksycyklin
Alternative titler Doxicicline, Doxylin
Maksimal daglig dose 40mg
Mengde i pakken 10 tabletter
Struktur 1 kapsel inneholder doxycyklin giklat, basert på doxycyklin 100 mg;
Hjelpestoffer: Laktosemonohydrat, kalsiumstearat; Kapselet inneholder en gul solnedgang FCF (E 110).
Utløpsdato 3 år
Emballasje type blemme

Er Doxylin 100 mg det samme som Doksycyklin Hexal?

Ja, disse to medisinene inneholder de samme ingrediensene og fungere på nøyaktig samme måte. Den eneste forskjellen er at de har forskjellige produsenter. Mens Doksycyklin Hexal produseres av legemiddelprodusenten Hexal, produseres Doxylin av den kanskje mer kjente Actavis.

Dosering doksycyklin (Doxylin)

Dosen av stoffet, den optimale frekvensen av medisinering og lengden av behandlingen bestemmes av legen.

En enkelt dose til oral administrering og intravenøs dryppsinnføring er 100-200 mg, den daglige maksimale dosen er 300-600 mg til oral administrering og 300 mg til intravenøs administrering. Dosene er avhengig av type patogen og alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Vanligvis foreskrevet på den første behandlingsdagen 200 mg, deretter 100 mg per dag. I noen tilfeller er 200 mg daglig foreskrevet for hele behandlingsperioden.

For tenåringer er doser av doxycyklin det samme som for voksne.

Barn med kroppsvekt over 45 kg er foreskrevet på den første behandlingsdagen en dose på 4 mg per 1 kg kroppsvekt, uavhengig av administrasjonsruten for legemidlet og i de følgende dagene – med en hastighet på 2-4 mg per 1 kg kroppsvekt.

Hvordan du bruker Doksycyklin

Bruk alltid dette legemidlet nøyaktig slik legen din eller apoteket har fortalt deg. Dosen og behandlingslengden bestemmes av legen som tilpasser den for deg. For å minske bivirkninger bør tablettene tas til et lett måltid og med rikelig drikke (ikke melk) eller de røres ut i litt vann. Pass på at alt innholdet svelges. En kur bør fullføres slik legen har bestemt, selv om du føler deg bedre. Kontakt lege eller apotek hvis du er usikker.

Den anbefalte dosen er:

Voksne og barn over 12 år:

Den vanlige dosen er 2 tabletter (200 mg) det første døgnet, etterfulgt av 1 tablett (100 mg) daglig. Ved mer alvorlige tilfeller kan 2 tabletter (200 mg) gis pr. døgn i hele behandlingsperioden.

Bruk av Doksycyklin Hexal hos barn under 12 år:

Ikke anbefalt.

Dersom du tar for mye av Doksycyklin 100mg kontakt lege

Prisen på doksycyklin i apotek

Prisen på doksycyklin er en av de viktigste fordelene ved dette antibiotikum. Prisen på doksycyklin 100 mg kan imidlertid variere sterkt avhengig av hvor du kjøper denne medisinen. Hvis du har tenkt å kjøpe doksycyklin i et lokalt apotek, vil prisen være mye høyere enn å kjøpe i nettapotek. Prisen på Doxyferm avhenger også av om du kjøper et originalt eller et generisk legemiddel. Selvfølgelig er prisen på doksycyklin Generisk mye billigere (opptil 30% billigere, for å være nøyaktig). I dette tilfellet, virker det like bra som et dyrt, originalt legemiddel. Hvis du vil spare penger, bør du derfor kjøpe doksycyklin i et nettapotek.

Og nå vil vi svare på det mest populære spørsmålet, hvor mye koster Doxylin i et nettapotek? Selv om prisen på doksycyklin 200 mg kan variere, betaler du i gjennomsnitt 45 euro for en pakke med 30 tabletter.

Prisen på Doxylin 100 mg er den rimeligste. Du kan bestille 30 tabletter for totalt €35. Hvis du vil spare mer penger, bruk XXXX kupongen, som vil redusere prisen på doksycyklin med 10%*. For å se hele prislisten og å kjøpe Doksycyklin uten resept, klikk på banneret under.

* Kupongen er gyldig kun på kjøp over €50.

Doksycyklin under graviditet

Doksycyklin under graviditet er kontraindisert, fordi stoffet kan forårsake leverskader i en gravid kvinne; i tillegg trenger den gjennom til morkaken og kan føre til en bremse av veksten av fosterskjelettet, samt føre til en defekt i fostertennene og til fettleverinfiltrering. Prosessen med forkalkning av baby tenner begynner med 14 uker med graviditet. Doksycyklin kan føre til nedsatt dannelse av tannemalje.

Doksycyklin 100mg i små mengder kan trenge inn i morsmelk. Imidlertid er stoffet ikke påvist i blodet serum av barnet i behandling Doksycykline mor. Derfor, når du ammer en kvinne, kan du om nødvendig foreskrive Doxycycline.

Doksycyklin og alkohol

Doksycyklin har en negativ effekt på sentralnervesystemet. Det manifesterer seg i form av svimmelhet, hodepine. Alkohol har også en sterk nevrotoksisk effekt. Ved samtidig administrasjon (eller på kort tid) av både Doxycycline og alkohol, øker deres toksiske effekter uunngåelig.

Doksycyklin, som andre antibiotika, kombineres ikke med alkoholinntak. Den samtidige bruk av alkohol og doksycyklin kan føre til en migrene hodepine, brekninger, manglende koordinasjon. Effekten av alkohol på effektiviteten av Doksycyklin kan være todelt: noen ganger er det en svakere terapeutisk effekt av stoffet, noen ganger – styrke det.

Siden narkotika og alkohol nedbrytes i leveren, fører bruken av alkohol under behandling til en økning i leverbelastningen og risikoen for reaktivitet.

Derfor er det absolutt forbudt å ta alkohol på bakgrunn av behandling med Doksycykline. Hvis Doksycyklin brukes til profylaktiske formål 1-2 ganger i uka, kan du drikke alkohol 35 timer etter at du har tatt medisinen.

Behandlingsoversikt ved klamydia

Klamydia kan behandles med antibiotika som forskrives av legen. Faste partnere skal også behandles uansett prøvesvar. Gravide behandles gjerne med andre typer antibiotika, og på bakgrunn av hvor i svangerskapet man er.

Nesten alle blir bra av klamydia etter antibiotikakuren. Ved usikkerhet om behandlingen har vært effektiv anbefales kontroll. Man skal ikke ha ubeskyttet samleie mens behandlingen pågår og en uke etter avsluttet kur.

  • Doxylin/Doksycyklin (inneholder doksycyklin): Førstevalg. 100 mg tas 2 ganger daglig i 7 dager.
  • Azitromax (inneholder azitromycin): 1000 mg som engangsdose

Kontraindikasjoner for administrering av doksycyklin

  • Overfølsomhet overfor tetracykliner, doxycyklin og andre komponenter av legemidlet;
  • porfyri;
  • alvorlig nedsatt leverfunksjon;
  • leukopeni.

Kjøpe doksycyklin uten resept

Problemet er at du ikke kan kjøpe doksycyklin uten resept i apotek. Mange apotek krever en resept som er veldig dyr og mottak av den tar lang tid. Land som Norge, Sverige, Danmark har strenge regler for det farmasøytiske markedet som beskytter interessen til store farmasøytiske selskaper fra forbrukernes interesser. Mange antibiotika i Norge er patentbeskyttet. Produsenter tilbyr å kjøpe antibiotika til en høy pris, mens tilgang til billige antibiotika er begrenset for pasienter som trenger det mest. Så, her er spørsmålet: finnes det en måte å kjøpe doksycyklin uten resept?

Det har blitt funnet av mange pasienter at hvis du må kjøpe doksycyklin uten resept, kan du kontakte et nettapotek. Når du trenger antibiotika, kan du kjøpe doksycyklin 100mg på nettet uten resept i et pålitelig nettapotek. Ikke glem å lese gjennom instruksjonene som følger med legemidlet.

Hvis du spør deg selv, hvor kan jeg kjøpe doksycyklin i Norge? Finnes det en måte å kjøpe doksycyklin uten resept, har vi svaret – kjøp doksycyklin på nettet. Dette er en trygg og enkel måte å kjøpe doxycyklin på.

Mer informasjon

  • Salg av doksycyklin i nettapotek er en vanlig praksis over hele verden;
  • Du kan finne mer informasjon om doksycyklin på nettet eller ved å besøke legen din;
  • På denne siden finner du informasjon om hvor du kan kjøpe Doxylin uten resept i Norge.

Vår innsats ble fokusert på å sikre at informasjonen i denne veiledningen var nøyaktig, relevant og fullstendig.